Tel: 060 17 55 50

info@ohmansbil.se

Verkstad & Reservdelar

Öhmans bils verkstad är auktoriserad för Nissan.
Vi använder endast originaldelar för att försäkra er om att er bil förblir 100% Nissan.

Reservdelar av sämre kvalitet kan fungera dåligt tillsammans med originaldelar och kan riskera din och din familjs säkerhet. Genom att kräva originaldelar äventyrar du inte bilens prestanda eller säkerhet. Du kan vara säker på att vi använder originaldelar. Andra reservdelar omfattas oftast inte av samma garanti, och att använda sådana delar kan innebära att garantin för relaterade delar och system slutar att gälla.

Varför är underhåll/service viktigt?

Regelbundet underhåll av din bil ger dig en kontroll av bilens kondition. Det förebygger problem och bidrar till att andrahandsvärdet hålls uppe.

Vanliga serviceåtgärder:

Motoroljebyte

Oljan ska hålla motorn ren och smörja så att inget onödigt slitage uppstår. Med tiden blir oljan smutsig och den smörjande effekten avtar. Därför måste den bytas.

 

Oljefilterbyte

Detta filter tar upp den värsta smutsen i oljan när den pumpas runt i motorn av oljepumpen, detta är därför väldigt viktigt att byta ut enligt gällande serviceintervall.

 

Kupéfilterbyte

Kupéfiltret tar hand om ohälsosamma partiklar i luften som tas in i kupén via fläktar osv. Det kan vara allt från avgaspartiklar till pollen. Även detta filter blir mindre effektivt med tiden.

Kontroll av däck och däcktryck

Fel däcktryck kan slita på bilen, göra att den drar för mycket bränsle och försämrade vägegenskaper. Dessutom slits däcken mer. Även mönsterdjup och förslitning är viktigt att ha koll på.

 

Bromskontroll

Bromsarnas alla rörliga delar okulärbesiktigas. Vid en fullständig service rengörs och smörjs även bromsoken. Detta för att inte bromsskivor och -klossar ska kärva.

 

Bromsvätskebyte

Vätskan till bromscylindrarna behöver bytas regelbundet. Detta beror på att den drar åt sig vatten vilket i förlängningen bidrar till försämrad bromskraft.

Generatorer & Startmotorer

Att köpa en ny startmotor eller generator kan vara en dyr historia. Vi på Öhmans bil har ett utbytessystem som är vänligare mot plånboken.

Så kom in till oss när du behöver hjälp med din generator eller startmotor till bilen, båten traktorn osv.

 

Bilvärme

Vi på Öhmans är experter på bilvärme, vi har många års erfarenhet av installation och reparation av alla dess slag. en motorvärmare värmer motorn och ger bilen skonsam start oavsett temperatur. Kupévärmaren ger dig en komfortabel start på dagen, men lika viktigt är isfria rutor. Bilbatterier trivs inte i kyla och med en intelligent batteriladdare har du alltid ett batteri i toppform. Tänk på att vid tio plusgrader går gränsen för en kallstart.

Öhmans Bil är återförsäljare åt Defa, Webasto och Eberspächer, vilket betyder att vi har bensin/diesel drivna motor/kupé -värmare och nätanslutna. Det finns olika starttillbehör till din värmare, det vanliga tiduret eller fjärrstart via fjärrkontroll eller mobil. Kontakta oss gärna om du har några frågor angående detta.

 

Öhmans Bil AB

Norra vägen 38

856 50 Sundsvall

info@ohmansbil.se